Sopar anual d’Espai Gastronomia

01/08/2019
Puntúa este post

Un any més tot l’equip d’Espai Gastronomia ens reunim per gaudir d’una jornada plegats i en la qual els convidats som nosaltres.

La temàtica d’aquest any va ser els 5 sentits i la importància de cuidar de cada un d’ells per gaudir d’experiències totalment envolvents. Heu notat mai com s’aguditza el sentit del gust si mengeu amb els ulls tapats? O com canvia el gust d’un aliment si no podem sentir l’olor que fa? I el tacte?

Vam visitar el celler de Caves Bohigas a la nostra finca de Can Macià, i vam accedir-hi amb mascareta. Un cop a l’interior de la cava, ens vam descobrir la cara i vam poder sentir l’impregnant olor d’humitat, fusta i fermentació. L’ambient era fred i humit. I enmig d’aquest entorn vam degustar l’exclusiu cava de Bohigas, Noa, la seva darrera creació.

Seguidament, vam anar a la sala de banquets i vam seure com ho fan els nostre convidats. Però allà se’ns va plantejar una nova experiència: menjar sense coberts. Després de percebre amb les mans textures i temperatures, ens van tapar els ulls i ens van servir un plat a cegues. Per la forma i textura que podien percebre les nostres mans, a tots ens va venir al cap la imatge d’un excrement. Però aquells que es van atrevir a provar-lo van poder gaudir del gran sabor de la xocolata.

I com a tercera experiència a la taula, a cegues, vam peixar xocolata amb xurros al company/a del costat. Semblava senzill però quan van treure’ns la vena dels ulls vam poder veure que dúiem xocolata fins les orelles.

Després de l’experiència del menjar, vam reunir-nos tots a l’interior de la capella de Can Macià. A la llum de les espelmes vam poder conversar sobre els sentits i la importància de tenir-los tots en compte en els projectes d’Espai Gastronomia i en el nostre dia a dia i amb una explosió de bombes fètides vam sortir corrents cap a la següent activitat.

Asseguts a la gespa, amb els grinyols de l’antic molí mogut pel vent, vam donar-nos un espai per a la creativitat. Vam rebre una peça de fang modelable, fred, humit i amb la seva peculiar olor. Amb aquest material, cadascú va expressar amb una figura què significa a dins de l’organització d’Espai Gastronomia. El resultat van ser 25 figures totalment singulars i complementàries entre elles.

I de cop i volta un invasió de fang líquid ens va caure al damunt i un guerra de fang va esclatar. Vam jugar com a nens, i vam poder tornar a sentir el fred del fang sobre a pell, gronollut, aspre, com s’assecava ràpidament amb el sol i la pell tibava.

 

Després d’un bona dutxa vam poder gaudir de la posta de sol sobre les vinyes de Can Macià des del terrat de la masia, amb un mojito a la mà.

I  per acabar, no va faltar un bon sopar en família, per xerrar distesament i gaudir per un dia de ser nosaltres els convidats de la festa.

Casament rural: inspiració natural amb personalitat

Al cor de la natura, on els paisatges esdevenen el teló de fons perfecte i la tranquil·litat abraça cada moment, els casaments rurals emergeixen com...

Claus per a un casament al camp sense imprevistos

Celebrar un casament al camp té un encant únic: aire pur, paisatges naturals i un ambient relaxat que converteix la celebració en quelcom molt...

Bodes a l’aire lliure de nit: decoració i ambientació màgica

Les bodes a l'aire lliure de nit tenen una màgia especial. La llum dels estels, la brisa suau i l'atmosfera íntima converteixen qualsevol celebració...

Preu del fotògraf de casament: què inclou (i què no)

El preu del fotògraf de casament és una d’aquelles partides del pressupost que genera molts dubtes. Quant costa realment? Què inclou i què no? I,...

Boda low cost: trucs per reduir sense renunciar

Una boda low cost no és sinònim d’una boda pobra o sense personalitat. Significa aprofitar bé el pressupost, prioritzar el que realment importa i...

Boda en hivern: guia per a una celebració màgica, acollidora i única

Una boda en hivern té alguna cosa especial. La llum suau, l’ambient íntim i l’oportunitat de crear una atmosfera acollidora fan que aquesta estació...

Bodes a la Costa Brava: espais únics i molt encant

Les bodes a la Costa Brava tenen un encant difícil d’igualar. Entre cales amagades, penya-segats amb vistes infinites i jardins mediterranis que fan...

Cómo organizar una boda ibicenca con estilo

Una boda ibicenca es mucho más que una celebración en blanco. Es una forma de entender el amor con el mar de fondo, una brisa suave y un ambiente...

Càtering per a casaments: com encertar sense passar-se de pressupost

El càtering per a casaments no és només una part més de l’organització: és un dels pilars que marcarà el record dels vostres convidats. El sabor, la...

Quant costa un casament el 2025 (de veritat)

Una de les primeres preguntes que es fan moltes parelles en començar a organitzar el seu casament és: quant costa un casament? No hi ha una única...

Celebra el teu casament amb nosaltres

T’agradaria poder celebrar el teu casament en una finca per casaments o una masia boda a Barcelona?

He llegit i accepto la política de privacitat