skip to Main Content

Menú de boda, tips per escollir i encertar!

Tips para elegir el menú de boda

Escollir el menú de boda és una de les tasques més difícils pels nuvis a l’organitzar el casament. Agradarà a tothom? Serà adequat? Serà una bona combinació…? I mil preguntes més que sorgeixen a l’hora d’escollir el menú.

A més a més, és una de les coses més importants d’un casament, ja que com diuen, els convidats recorden si s’ho van passar bé i si van menjar bé. Per ajudar-te en aquesta tasca, t’expliquem els nostres tips per escollir el menú de boda perfecte!

Menú banquet boda
by Mia Moments Photo finca Can Macià

Escollir el format de la boda

La primera cosa que has de tenir en compte per seleccionar el menú de boda, és el format de boda que voleu. Voleu un format tradicional, amb aperitiu còctel i després banquet asseguts? O preferiu un format més informal, tipus còctel, on no hi hagi banquet assegut i tot siguin aperitius i bufets. O potser voleu organitzar una boda completament diferent, i optar per un format diferent del que estem acostumats, com per exemple, organitzar una gran paella amb amics i familiars.

Tenir clar des del principi el format de boda que voleu, serà clau per organitzar el menú i així començar a seleccionar els plats.

Coctel boda
by Mia Moments Photo finca Can Macià

Combinació còctel- banquet

Si opteu pel format tradicional, amb aperitiu còctel i després banquet, serà important decidir si voleu:

  • Còctel i després primer plat, segon plat, pre postre i pastís
  • Còctel més complet i després directament un plat principal, pre postre i pastís

Si preferiu que el còctel sigui abundant i hi hagi una gran varietat de bufets (bufet de pernil, embotits, japonès, showcooking, arrossos, etc.) i aperitius, potser la millor opció serà optar per començar el banquet directament amb un plat principal. I si pel contrari, preferiu fer un primer i segon plat, et recomanem optar per un còctel una mica més curt i lleuger.

També depenent dels aperitius escollits, combinaran millor després amb uns plats o altres al banquet. Per exemple, si el plat principal és de carn, potser pots escollir més opcions de peix i verdures durant el còctel.

Aperitius per casaments

Conèixer als vostres convidats

Normalment, el menú de boda és el mateix per a tots els convidats, així que serà important pensar en els gustos generals dels vostres familiars i amics. També serà important tenir en compte la cultura i costums dels vostres convidats. Si per exemple, hi ha una gran part de la família, que per tradició no menja una determinada carn, potser serà millor no escollir-la com a plat principal i seleccionar un plat que pugui encaixar a tothom.

Per a les persones amb al·lèrgies, intoleràncies o dietes especials (vegetarians, vegans, celíacs, etc.), generalment la finca o càtering on organitzes la boda ho tenen super controlat i adapten el menú a les seves necessitats. Així que no us heu de preocupar per res. Simplement amb informar de les persones que requereixen un menú especial serà suficient i els vostres convidats estaran molt ben atesos.

Aperitiu vegetarià menú boda

Per als nens, se sol escollir un menú infantil. Amb plats especialment pensats per ells que els hi encantaran: macarrons, canelons, filets de pollastre arrebossat, gofre amb xocolata… Més d’un adult voldria el menú infantil, oi?

Reflectir la personalitat dels nuvis

A part de considerar els gustos i costums dels vostres convidats, també serà important i bonic, que el menú reflecteixi la personalitat dels nuvis.

Si per exemple, el nuvi o la núvia, sou d’un país estranger i algun plat o aperitiu recorda a la seva gastronomia, serà un detall preciós. O si per exemple, sou amants del formatge, podeu posar un bufet de formatges i embotits de proximitat durant l’aperitiu.

Serà bonic veure que els convidats se n’adonen i veuen reflectida la vostra personalitat i gustos en el menú.

Buffet boda

Tenir en compte l’època de l’any i el moment del dia en el qual es celebra el casament

Tenir en compte l’època de l’any en el qual celebra el casament, serà fonamental per escollir el menú ideal del casament, ja que no ens ve de gust el mateix a l’estiu que a l’hivern.

Per a bodes de tardor i hivern pots optar per plats més copiosos i calents (raviolis de gamba, canelons de bolets, carns rostides amb la seva salsa, etc.).

Menú de boda ideal

En canvi, en casaments de primavera i estiu, serà aconsellable optar per opcions més fresques i lleugeres (tàrtar de salmó, peix amb un cremós de verdures, carns més lleugeres combinades amb fruita, amanides de marisc, etc.). També pots tenir en compte els aliments propis de cada estació i temporada.

Tips per escollir el menú de boda

De la mateixa manera, també serà important tenir en compte si és una boda de dia o una boda de nit. En bodes de dia, pots seleccionar opcions més abundants i en bodes de nit potser opcions més lleugeres.

Plats menú boda

Opció de ressupó

Una altra cosa en la qual pensar, per a després del banquet, serà el ressopó: snacks i bufets que es solen posar per picar durant el ball (mini pizzes, mini entrepans, tequeños, dolços, etc.).

Pensar si els vostres convidats preferiran dolç o salat, us ajudarà a escollir quines opcions poseu, o les dues. Si teniu clar que els vostres convidats (o els nuvis!), sou de dolç, us recomanem el Candy bar. Una taula dolça plena de pastes i llaminadures per finalitzar el casament de la manera més dolça.

Provar el menú abans del casament

Una de les principals coses que aconsellemm és realitzar un tast de menú abans del casament. Normalment, el càtering on organitzes la boda ja organitza un tast de menú, però si no, serà ideal fer-lo. Ja que així podreu veure si els plats us agraden i si són una bona combinació entre ells. Per exemple, de les opcions que tingueu, podeu escollir 3 primers, 3 segons, 3 pre postres i 3 pastissos i d’aquí, seleccionar els plats guanyadors i escollir el menú del vostre casament.

Normalment, aquell mateix dia també tasteu els vins de la boda, així que serà genial per veure si mariden bé amb cada plat.

Pastís menú boda

Deixeu-vos assessora pels professionals

Un dels millors consells que us podem donar, és que us deixeu assessorar i guiar pels professionals de la finca o càtering amb el qual organitzeu la boda. Ja disposen de menús molt pensats i expressament dissenyats perquè agradin a tots els convidats i siguin un encert segur.

No dubtis en contactar amb nosaltres pers consultar l’oferta gastronòmica que oferim a les nostres finques i trobar el menú ideal pel vostre casament.

Back To Top