skip to Main Content

El pastís de boda perfecte, guia per no equivocar-se

Pastís de boda

El pastís de boda és una de les coses més especials d’un casament. A part del propi simbolisme del tall del pastís, és el postre amb el qual es tanca el menú de boda i és un moment molt esperat per als convidats.

Decidir si fer presentació del pastís o no, quin tipus de pastís escollir, quin gust… pot ser complicat pels nuvis. Així que et compartim la nostra guia, amb els 4 passos per escollir el pastís de boda perfecte.

Guia per escollir el pastís de boda perfecte

1. Decidir si fareu tall del pastís de noces

La primera cosa a tenir en compte per escollir el pastís de boda perfecte, és decidir si voleu fer el tall del pastís o no.

El tall del pastís és la primera acció que fan els nuvis junts després d’estar units en matrimoni. Simbolitza la unió de la parella per aconseguir un objectiu comú.

Sense cap dubte, és un moment molt especial de la boda i ple de significat. Però no totes les parelles se senten còmodes fent-ho i algunes, prefereixen prescindir-ne i servir directament el pastís als convidats.

Si decidiu fer tall del pastís, es realitzarà una presentació del pastís, normalment a la sala del banquet, i els nuvis us aixecareu per tallar el pastís amb una espàtula o ganivet. Per aquest moment serà important escollir una cançó, normalment una emotiva i romàntica, que acompanyi l’acció. A vegades els nuvis també es donen a tastar el pastís l’un a l’altre.

Un cop fet el tall del pastís de boda, es retirarà per acabar-lo de tallar i/o servir el pastís als convidats.

Tenir clar si voleu realitzar el tall del pastís de noces o no, serà important per decidir quin tipus de pastís escollir.

Tall del pastís de boda
by Laura Chacón Photography

2. Escollir el tipus de pastís de boda

Un cop tingueu decidit si fareu tall de pastís o no, serà el moment d’escollir el tipus de pastís de boda.

Tipus de pastís de boda: 

  • Pastís real o Wedding cake: És el format clàssic, en el qual es fa un gran pastís, normalment de diferents pisos, que es presenta perquè els nuvis puguin tallar-lo. Aquest pot estar cobert de fondant, decorat amb flors comestibles, amb efecte metal·litzat, naked cake, personalitzat d’alguna temàtica, etc. Aquest pastís pot ser el que posteriorment es servirà als convidats, o pot ser només per tallar-lo (després es podria posar al Candy bar). En aquest cas, als convidats se’ls servirà un pastís individual, el qual pot ser del mateix sabor que el Wedding cake. Aquesta última opció és la més comuna, ja que el pastís individual és el que sol quedar millor emplatat i també perquè realitzar un pastís gegant per a molts convidats és complicat.

Pastís de boda

Guia per escollir el pastís de boda
by Mia Moments Photography
  • Fake cake pel tall del pastís: Si no voleu gastar diners en fer un pastís real per tallar-lo, podeu optar per l’opció de fer un pastís fals. Una opció molt comuna. A les finques de bodes, solen utilitzar una plataforma de fusta amb forma de pastís i en aquesta hi col·loquen els pastissos individuals que posteriorment són servits als convidats. Per realitzar el tall, els nuvis tallen una porció individual. L’efecte serà pràcticament el mateix que el d’un pastís real.
Fake cake pastís de noces
by Atypical wedding
  • Pastís presentat en peanas: Si preferiu alguna cosa més senzilla, una altra opció és presentar el pastís en peanes. Es poden col·locar els pastissos individuals en elles o les racions de pastís (per exemple, si fos un cheesecake o similar).

Como elegir la tarta de boda

  • Sense presentació: Si preferiu prescindir de la presentació i no fer tall del pastís, se servirà directament als convidats el pastís individual o la ració de pastís que hàgiu escollit. Us recomanem escollir una cançó divertida per servir el pastís a sala, ja que s’acostarà el moment de la festa i animarà als convidats.

Tant si feu tall de pastís com si no, el que se sol fer als casaments és servir als convidats pastissos individuals o mini pastissos, independentment del pastís que es talli.

La nostra recomanació és que pregunteu a la finca on organitzeu al casament de quines opcions disposen per poder escollir la més adequada per vosaltres.

3. Escollir el gust del pastís

Una vegada tingueu decidit quin tipus de pastís voleu, tocarà escollir el gust del pastís.

Voleu un gust clàssic com un pastís de xocolata, Carrot cake o Red Velvet…? O preferiu alguna cosa més atrevida amb gustos exòtics com un pastís de Yuzu amb maracujà, un Brownie de llima o un pastís de te verd?

Escollir gust pastís boda
Pastís Red Velvet

Per l’elecció del gust, serà important pensar en el paladar dels vostres convidats, tot i que també ha de reflectir el vostre gust i personalitzat.

Si esteu entre 2 pastissos, també podeu optar per l’opció de fer-ne 50% d’un gust i 50% d’un altre i que toqui aleatòriament als convidats. Pot ser molt divertit!

Una altra recomanació és tastar el pastís de boda al tast del menú, abans del casament. D’aquesta manera, podreu veure si us agrada el sabor i si combina bé amb la resta del menú de boda.

Gust pastís de boda
Brownie de llima

4. Escollir la figura del pastís boda

Quan ja tingueu escollit el pastís de boda, serà el moment d’escollir la figura de nuvis del pastís o topper.

Podeu trobar infinitat d’opcions, des de les més clàssiques fins a les més innovadores. També trobareu llocs que us poden personalitzar la figura, els quals dissenyen la figura perquè s’assembli a vosaltres o estigui inspirada en alguna activitat o hobby que us agradi (la vostra professió, superherois, alguna pel·lícula, etc.).

Una tendència que ha arribat amb força, són els toppers del pastís de boda. En comptes d’una figura de nuvis, es col·loquen els noms dels nuvis, les inicials de la parella o una frase. En trobareu de diferents materials: fusta, metacrilat, metal·litzats i també els podeu personalitzar.

Topper pastís de boda
Topper pastís de boda

Seguint aquesta guia, segur que no t’equivocaràs en l’elecció del pastís de noces. Sabem que no és una tasca fàcil i que és un element molt important d’un casament, però segur que trobareu el vostre pastís de boda perfecte.

Back To Top